Palkitut nuoret

Palkitut nuoret ja vapaaehtoiset vuodelta 2018.

Konneveden 4H-yhdistyksen vuosikokouksessa 16.4.2019 palkittiin pitkä liuta aktiivisia lapsia ja nuoria vuodelta 2018.

Onnea vielä kerran teille kaikille, olette äärimmäisen tärkeitä! Oli suuri ilo olla ojentamassa kunniakirjat ja palkinnot tälle joukolle!

 

Vuoden 4H-nuori: Emmi Vetikko

 • Emmi on aktiivisesti mukana 4H-toiminnassa kerhonohjaajana, Duunarina sekä 4H-yrittäjänä. Emmiä ei tarvitse houkutella mukaan – hän on aina valmis tarttumaan toimeen!

Vuoden 4H-yrittäjä: Ronja Jämsen

 • Ronja perusti 4H-yrityksensä RomppuPomppu vuonna 2016. Ronja on tehnyt yrityksen itselleen rakastamastaan harrastuksesta ja se näkyy! Kahvakuula heiluu ja neulepuikot kilisevät! Yrityksen toiminta on kehittynyt vuosien varrella ja viime vuonna Ronja palkittiin myös alueellisella 4H-stipendillä.

Vuoden Duunari: Saga Koskinen

 • Saga on toiminut Duunarina vuodesta 2018. Hän on toiminut Duunarina esimerkillisesti ja palaute asiakkailta on aina ollut positiivista.

Vuoden Kerhonohjaaja: Essi Valkeinen

 • Essi toimii kerhonohjaajana sekä Hytölän kerhossa että Lapunmäellä kokoontuvassa Kokkikerhossa 4-6-luokille. Hän huomioi ohjaustyössään lapset ja heidän tarpeensa. Hänen kerhonohjaustyylinsä on innostava mutta asiallinen. Essin toiminta kerhonohjaajana on esimerkillistä ja esimerkiksi kauppakuitit palautuvat nopeasti 4H-toimistolle!

Vuoden vapaaehtoinen: Team Pihtola

 • Erika Pihtola on yhdessä isänsä Jarmon kanssa aina valmiina osallistumaan talkoisiin tai muuhun 4H-toimintaan edistävään toimintaan. Harva se viikko toimiston puhelimeen kilahtaa viesti, että onko mitään tekemistä. Jarmoa on muun muassa nähty asentamassa tienvarsikylttejä, juomassa kahvia askarteluillassa ja taluttamassa Topi-nallea kesähelteellä takaisin varjon puolelle.

 

Kunniakirja – Maaherra Eino Paloveden 4H-stipendi: Vilja Pynnönen

 • Vilja on kuulunut Konneveden 4H-yhdistykseen koko pienen ikänsä. Hänen perheensä on aktiivinen 4H-perhe. Vilja kuuluu edelleen jäsenistöömme ja hän ohjaa Sirkkamäessä 4H-kerhoa kerran viikossa. Tämä vuosi on Viljan viides vuosi kerhoavustajana tai kerhonohjaajana. Sirkkamäen 4H-kerho palkittiin viime vuonna (2017) vuoden kerhona Konnevedellä. Vilja on toiminut 4H-yrittäjänä usean vuoden ajan - Sirkkamäen 4H-cafe perustettiin vuonna 2014. Vilja on edelleen mukana yrityksen toiminnassa ja auttaa jo nuorempia pääsemään toiminnassa alkuun. Viljan 4H-historian parhaita muistoja ovat hänen mukaansa ehdottomasti kesäleirit, oman kerhon perustama kahvilayritys Sirkkamäen 4H-cafe sekä IFYE-vieraat, joista osaan Vilja on perheineen edelleen yhteydessä.

Suomen 4H-liiton hopeinen ansiomerkki: Margit Waris

 • Suomen 4H-liitto myöntää järjestön hopeisen ansiomerkin ja kunniakirjan tunnustuksena ja kiitollisuuden osoituksena työstä, jolla palkittava on kehittänyt ja edistänyt
  4H-toimintaa.

 

Palkittavat kerholaiset, Konneveden kunta

 

After School-kerho: Senni Liimatainen

 • Senni huomioi muut kerholaiset kannustaen ja tukien. Sennin iloisuus piristää ja tarttuu toisiinkin.

Tiedekerho: Pieta Korhonen

 • Pieta osallistuu kerhon toimintaan aktiivisesti ja on avoin, auttavainen muita kohtaan sekä äärimmäisen motivoitunut kerhotoimintaan.

Hytölän kokkikerho: Janiela Hotti

 • Janiela on toiset huomioonottava, ahkera, omatoiminen ja ystävällinen. Hän tarttuu empimättä toimeen ja auttaa mielellään nuorempia kerholaisia.

 

Palkittavat 4H-kerholaiset

 

Heppakerho: Leea Hautala

 • Leea on innokas ja positiivinen, ja osallistuu aktiivisesti kaikkeen toimintaan. Hän toimii aina ohjeiden mukaisesti, huomioi muut kerhokaverit, ja on reilu kaikkia kohtaan. Hän myös auttaa aina kun apua tarvitaan, ja neuvoo taitavasti nuorempiaan.

Hytölän 4H-kerho: Teressa Jääskä

 • Teressa on aktiivinen kerholainen, hän huomioi muut ja on positiivinen.

Kokkis 1. - 3.lk: Eino Pääkkönen

 • Eino on osallistunut Kokkis-kerhoon aktiivisesti ja ollut kerhossa oma-aloitteinen.

Kokkis 4. - 6.lk: Aino Viinikainen

 • Aino auttaa aina ja kysyy mitä voisi tehdä seuraavaksi. Lisäksi hän huomioi muut sekä ilahduttaa iloisuudellaan kaikkia kerholaisia.

Liikkakerho: Joona Jäntti

 • Joona on iloinen ja reipas kerholainen, joka innostuu ryhmässä toimimisesta ja hän osaa pitää myös hauskaa kerhossa!

Sirkkamäen 4H-kerho: Emma Lehmonen ja Viola Pynnönen

 • Sirkkamäen kerhosta palkitaan kaksi kerholaista, koska he ovat yhtä kuin Sirkkamäen kerho. Sekä Emma että Viola ovat esimerkillisellä toiminnallaan auttaneet pitämään Sirkkamäen kerhon hengissä. Kerhossa ei ole ikinä ollut mitään ongelmia ja kerhossa on aina ollut kivaa, kun nämä kaksi kerholaista ovat paikalla.

Kv-klubi: Iia Kangas

 • Iia on ollut mukana kerhon toiminnassa alusta asti ja aina yhtä innokas ja iloinen tarttumaan toimeen. Iia tykkää hassutella, mikä tuo positiivista ilmapiiriä kerhoon.

 

 

Vuoden kerho Konnevedellä

Heppakerho

 • Kerholaisten kuvauksia heppakerhosta: ”Kerhossa saa ratsastaa, hoitaa ja ajaa, toiminta on monipuolista. Hevoset ja ponit ovat kivoja, ja kerhossa tehtävät jutut ovat kivoja. Ohjaajat ovat mukavia ja kivoja, ja osaavat opettaa hyvin. Opetus on selkeää ja helposti ymmärrettävää, aina opitaan jotain uutta. Kerhossa on hyvä yhteishenki, kaikilla on hauskaa ja kehossa on kavereita. Kaikki ovat reiluja toisia kohtaan, ja toisia myös autetaan. Kaikilla on hymy huulilla.”
 • Kerhonohjaajien kuvauksia heppakerhosta: ”Kerholaiset ovat innokkaita ja aktiivisia, ja heille on mukava pitää kerhoa.”

 

 

Vuoden yhteistyökumppani

 

Nuorisotoimijaverkosto

 • YEP!-hankkeen myötä syntynyt Nuorisotoimijaverkosto on koonnut konnevetisiä nuorten kanssa toimivia organisaatioita ja toimijoita. Verkosto on kokoontunut säännöllisesti keskustelemaan yhteistyökuvioista, tapahtumista ja nuorten hyvinvoinnista. Verkosto on tarjonnut myös vertaistukea ja uusia ajatuksia verkoston jäsenille. Nuoristoimijaverkosto on hyvä osoitus siitä, miten yhteistyö Konnevedellä toimii nuorten kanssa toimivien keskuudessa. Valinnalla vuoden yhteistyökumppaniksi haluamme kiittää Nuorisotoimijaverkostoa hyvästä yhteistyöstä tähän saakka, ja kannustaa meitä kaikkia jatkamaan yhteistyötä tulevaisuudessa!