4H-etäkerho (kevät 2020)

Hei 4H-kerholainen!

Tervetuloa mukaan 4H-etäkerhoon, jonka teemoja ovat metsä/luonto, ruoka, kädentaidot ja liikkuminen. Olemme koonneet tälle sivulle keväällä 2020 toteutetun etäkerhon tehtävät, jotta kerhotehtävien suorittaminen onnistuu myös jälkikäteen. Tehtävien palautuslomake ei ole enää käytössä, mutta halutessasi voit jakaa tunnelmia ja kuvia tehtävien suorittamisesta 4H-toimistolle (040 846 6135, konnevesi(ät)4h.fi) tai vaihtoehtoisesti voit tägätä meidät somessa kuviin/videoihin, joissa suoritat tehtäviä.  Kerho on kaikille avoin ja maksuton. 

Muistathan myös meidän TOP-tehtäväpankin, josta löytyy lisää erilaisia tehtäviä, joita voit tehdä kotona.

1. tehtävä: Luontobingo

Tarvikkeet: Kynä ja paperi (+kamera tehtävän palautusta varten)

Ohje: Piirrä paperille jompikumpi bingoalusta (mallit pdf-tiedostoina). Voit halutessasi myös värittää ja koristella alustan.

Pue ulkovaatteet päälle ja mene pihalle. Ota bingoalusta ja kynä mukaan. Merkkaa bingoalustaasi ruutuihin rasti, kun olet joko nähnyt tai tehnyt ruudun asian. 

Tehtävä on suoritettu, kun saat rastit viiteen ruutuun peräkkäin joko pystyyn tai vaakaan.

2. tehtävä: Banaaniletut (2 annosta)

Tarvikkeet: 1 banaani, 2 kanamunaa, ½ tl leivinjauhetta. Maustamiseen esim. kanelia, kardemummaa tai vainiljajauhetta. Paistamiseen öljyä, esim. kookosöljy. Tarjoiluun maitorahkaa ja marjoja. Lisäksi tarvitset korkean kulhon ja sauvasekoittimen sekä paistinpannun. (Taikinan voi tehdä myös blenderillä). 

Ohje: Laita banaani paloiteltuna kulhoon. Lisää kananmunat, leivinjauhe sekä haluamasi mausteet. Sekoita sauvasekoittimella taikinaksi. Paista letut pannulla esim. kookosöljyssä. Tarjoile rahkan ja marjojen kanssa. Herkuttele!

3. tehtävä: Tarkkuusheitto

Tarvikkeet: A4-paperi, sanomalehti, sakset, kynä/tussi, teippiä

Ohje: Taittele lennokki paperista (kuvissa ohjeistettu yksi malli, mutta voit tehdä myös erilaisen). Lisäksi leikkaa sanomalehteen erikokoisia aukkoja, joista lennokki mahtuu liitämään (tarkempi ohje kuvina). Pisteytä aukot niin että pienimmästä aukosta saa eniten pisteitä. Esim. isoin 10p., keskikoko 20p. ja pienin 50p. Koristele lennokki ja heittotaulu mieleisiksi.

4. tehtävä: Kasvata oma ananas ja herkuttele tuoreilla ananaspaloilla


Ohje: Alla olevissa kuvissa on kerrottu vaihe vaiheelta kuinka voit aloittaa oman ananaksen kasvattamisen sekä vinkit ananaksen pilkkomiseen.

Mitä muuta voisit kotona kasvattaa? Oletko kokeillut jo oman avokadopuun kasvattamista tai testannut mitä popcornin siemenistä kasvaa? 

5. tehtävä: Piirrä kartta

Kartta on kuva, joka on otettu ilmasta käsin. Siitä näkee millaisia taloja, kiviä, katuja, järviä, metsiä ja peltoja missäkin on. Kartta on hyvä apulainen, kun liikutaan vieraissa paikoissa. Kartassa asioita kuvataan erilaisilla merkeillä. Nämä merkit täytyy tuntea, jotta näkee mitä kartta kertoo. Karttoja voi piirtää itsekin. Entisaikojen merirosvot piirsivät karttoja, joihin merkitsivät, mihin olivat kätkeneet aarteensa.

Tarvikkeet:paperia ja kyniä

Ohje:

  1. Piirrä ja väritä kartta kotipihastasi ja sen lähiympäristöstä erilliselle paperille. Käytä omia karttamerkkejä. Mieti, miltä puut ja rakennukset näyttävät ylhäältäpäin katsottuna, esimerkiksi lentokoneesta.
  2. Pyydä ystävääsi tai vanhempiasi kulkemaan kartan avulla.
  3. Ota kartastasi valokuva ja lisää se palautukseesi.

6. tehtävä: Taikataikinaeläimet

Tarvikkeet: jauhoja, suolaa, vettä, ruokaöljyä, kulho, vesi- tai akryylimaaleja, pensseli.

Vappuspesiaali!

7. tehtävä: vesiväriörkit
 

8. tehtävä: mukihaaste

9. tehtävä: mukihaaste II

On tullut viimeisen etäkerhotehtävän aika! Kiitos osallistumisesta ♥