Junior Event

Kokemuksia Junior Event -tapahtumasta 

 

Kirjoittanut: Reetta Rossi

 

"Olin 24-28.3.2016 Turussa Rural Youth Europen järjestämässä Junior Event –tapahtumassa 4H:n kautta, teemanaan Your Choice – Rural opportunities regardless gender. Neljän suomalaisen lisäksi tapahtumassa oli osallistujia Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Itävallasta ja Sloveniasta.

Aihetta – eli sukupuolten tasa-arvoa - käsiteltiin eri näkökulmista erilaisten työpajojen avulla, joiden aiheita oli esimerkiksi asenteet, tasa-arvo työelämässä ja ihmisoikeudet. Aiheiden käsittely ei ollut tylsää luennon kuuntelemista, vaan pääsimme itse keskustelemaan ja tekemään. Väittelimme ja näyttelimme, katsoimme elokuvan ja teimme ryhmätöitä.

Tietopitoisten työpajojen lisäksi ohjelmassa oli myös vapaata yhdessäoloa. Korttipelit eri maista, Jungle Speed (ja sitä seuranneet tappelut) ja keskustelut olivat jokapäiväistä tekemistä.

Tapahtumasta jäi käteen tietoa aiheesta eri näkökulmista ja erityisesti tietynlainen valppaus epätasa-arvoisia asioita kohtaan, jotka nyt huomaa paljon helpommin, hieman parantunut kielitaito (kielenähän tapahtumassa oli englanti, mutta lisäksi opin esimerkiksi laskemaan kymmeneen sloveeniksi) ja tietysti ystäviä eri puolilta Eurooppaa."

 

 

Kirjoittanut: Vellamo Vekki

 

Hain Junior Eventiin sillä tapahtuman aihe, sukupuolten välinen tasa-arvo, kiinnostaa minua ja mahdollisuus käsitellä asiaa ympäri Eurooppaa Suomeen saapuvien nuorten kanssa oli houkutteleva. Tapahtuma oli englanninkielinen, joten se oli myös hyvä ja toimiva tapa parantaa englannin kielen taitojani. 

Tapahtumassa keskustelimme ja käsittelimme paljon erilaisia asioita tasa-arvoon liittyen. Monet asiat käytiin pienryhmissä, ja toisiin nuoriin oli helppoa tutustua. Myös vapaa-aikaa oli jonkin verran ja nekin vietimme yleensä yhdessä pelaillen, jutellen ja esim. saunoen! Parasta tapahtumassa olikin ehkä juuri muihin nuoriin eri tavoin tutustuminen.  Kaiken kaikkiaan Junior Event 2016 oli miellyttävä kokemus, jossa tuli paljon asiaa ja sai uusia tuttuja Euroopan eri maista.