4H:n nuorisovaihdot

Tältä sivulta näet, mitä tarvitset, kun suunnittelet vaihtoon lähtemistä. Seuraathan hakuaikoja ja toimi nopeasti, jotta pääset varmasti matkaan! Jos jokin huolettaa tai haluat lisätietoa, voit ottaa yhteyttä toimistoomme.

 

Lyhyet nuorisovaihdot, SIRYE:
 

Yli 16-vuotiaat

  • Amerikka: 3-4 viikkoa

  • Kanada: 3-4 viikkoa 

Yli 18-vuotiaat

  • Wales (kaksi viikkoa, voi olla useita isäntäperheitä) 

 

Pitkät nuorisovaihdot, IFYE:

 

Yli 18-vuotiaat

  • Euroopan maat: Itävalta, Latvia, Pohjois-Irlanti, Puola, Saksa, Skotlanti, Sveitsi, Unkari, Viro, Venäjä, Kanada 

  • USA (n. 2-3 kuukautta, 1 osavaltio)

  • Taiwan

Yli 20-vuotiaat

  • USA (6 kuukautta, 1-2 osavaltiota)

 

IFYE International 4H Youth ExchangeIFYE -nuori viipyy kohdemaassaan 1–6 kuukautta asuen eri isäntäperheissä muutaman viikon kussakin. Hän on tasa-arvoinen perheenjäsen, joka osallistuu perheen arkielämään ja vapaa-aikaan kuten muutkin perheenjäsenet. Lisäksi IFYE -nuori pääsee tutustumaan paikallisen 4H:n tai vastaavan järjestön toimintaan.

Avoin, iloinen ja vieraasta kulttuurista aidosti kiinnostunut IFYE -nuori hyötyy vierailustaan eniten. Itsensä tunteminen sekä oman kulttuurinsa tuntemus ja arvostus luovat vankan pohjan kansainvälisyydelle.IFYE -nuori huolehtii itse vakuutuksistaan ja matkakuluistaan kohdemaahan. Majoitus-, ruokailu- ja matkakuluista kohdemaassa huolehtii paikallinen 4H-järjestö yhdessä isäntäperheiden kanssa. Henkilökohtaisista kuluista nuori vastaa itse.

 

Once an IFYE – always an IFYE!

 

Kustannukset

 

Nuori maksaa itse edestakaiset matkustuskulut, vakuutukset sekä omat henkilökohtaiset kulunsa esim. puhelin, posti ja tuliaiset. Isäntämaan vaihdosta vastaava järjestö vastaa matkakuluista vaihdon aikana isäntämaassa sekä majoitus- ja ruokailukuluista isäntäperheen kanssa yhdessä.

Poikkeuksena tähän ovat ryhmävaihto Amerikassa ja Kanadassa sekä tutustumismatkat Afrikan maihin, jolloin nuori maksaa lisäksi vielä erillisen osallistumismaksun (in-country fee) isäntämaan järjestölle.

Suomen 4H-liitto ei peri osallistumismaksua. Nuorisovaihdot ovat osa jäsenetuutta nuorelle.

 

 

Tutustumismatka Tansaniaan tai Namibiaan

 

Kuuletko jo Afrikan rummut? Vuosittain on mahdollisuus lähteä nuorille ja toimihenkilöille tarkoitettuihin 3–4 viikon pituisille Tansanian tai Namibian reissuille. Matkalla tutustutaan 4H-toimintaan. Maa tulee tutuksi 4H-perheiden näkökulmasta. Tavallisella turistilla ei ole mahdollisuutta käydä matkan vierailupaikoissa.

Vaihtari huolehtii itse matkakuluistaan kohdemaahan, vakuutuksistaan ja ruokailukuluistaan sekä mahdollisista ylimääräisistä retkistä (esim. safari) kohdemaassa.

 

 

Hyödyllisiä linkkejä vaihtoon löydät täältä.