Youth In Action -projektit

Lost Connection, Konnevesi
Snapshot, Malta

"Nuorisovaihto on kansainvälinen nuorisoryhmien tapaaminen, jonka nuoret ovat itse suunnitelleet. Sen ideana on oppia nuoria kiinnostavasta aiheesta, joka liittyy Erasmus + -ohjelman nuorisosektorille asettamiin tavoitteisiin ja painopisteisiin. Yhteinen suunnittelu huipentuu vaihtoon, jossa suunnitelmat toteutetaan yhden ryhmän kotimaassa.

Suunnitteluvaiheessa eri maiden nuoret tekevät päätöksiä yhdessä: he päättävät hankkeen aiheen ja rakentavat toiminnallisen ohjelman, jonka kautta aiheesta opitaan. Päiväohjelmaan suunnitellaan toimintaa, jota nuoret vetävät kykyjensä mukaan itse. Aktiivinen toiminta herättää uusia ajatuksia ja nuoret oppivat toinen toisiltaan.

 

Oppimista tunnistetaan ja tunnustetaan
 

Nuoret arvioivat oppimistaan asettamiensa tavoitteiden suhteen. Toiminnan kautta saadut kokemukset puretaan joko ryhmässä tai aikuisten avustamana. Uudet taidot, tiedot ja asennemuutokset tunnistetaan keskusteluissa ja niiden merkitystä omaan elämään pohditaan yhdessä. Lopuksi ne voidaan kirjata ylös eurooppalaiseen Youthpass-todistukseen.

Suunnittelussa, valmistelussa ja toteutuksessa jokaisella ryhmällä on tukenaan aikuinen ryhmänvetäjä Hänen vastuullaan on johdattaa nuoria pidemmälle pohdiskeluissa ja auttaa heitä tunnistamaan oma oppimisensa.

Nuorisovaihdon osaksi voidaan suunnitella valmistelutapaaminen (APV), jonka aikana ryhmänvetäjät ja yksi kunkin osallistuvan ryhmän nuorista kokoontuvat pariksi päiväksi isäntäryhmän luo. Valmistelutapaaminen antaa tilaisuuden tutustua tapahtumapaikkaan ja kumppaneihin, luoda yhteiset pelisäännöt ja sopia yhteisistä käytännöistä."

Lähde: http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/nuorisotoimialalle/avaintoimi_1_liikkuvuus/nuorisovaihdot

 

Konnevesi kansainvälistyy

 

Konneveden 4H-yhdistys on innolla mukana luomassa nuorille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä projektiosaamiseen. Nuorisovaihtojen avulla monet nuoret ovat päässeet turvallisesti tutustumaan muiden maiden kulttuuriin ja saaneet paljon uusia kavereita eri puolilta maapalloa.

EU:lta saamiemme hankeavustusten tukemana olemme päässeet toteuttamaan mielettömiä vaihtoja, joista voit lukea lisää vasemmasta sivusta. 

Lähde sinäkin innolla mukaan kansainväliseen toimintaan ja opi uutta niin itsestäsi, maailmasta kuin toisista nuoristakin!