Jäsenkirje 1/2019-2020

13.11.2019

Tervehdys 4H-toimistolta!
4H-kerhotoiminta on käynnistynyt uuden kerhokauden osalta ja uusia sekä jatkavia 4H:laisia on toivotettu tervetulleeksi mukaan toimintaan. Loppuvuonna on tulossa vielä jouluaskarteluilta ja yhdistyksen pikkujoulut jäsenille. Lisäksi 4H kiertää alakoululuokilla kertomassa 4H-toiminnasta ja pitämässä kierrätysaskartelutunteja. Kevään toimintakalenteri julkaistaan alkuvuonna ja tulossa on monenlaista innostavaa tekemistä!

Uusi toiminnanjohtajan sijainen
Konneveden 4H-yhdistyksessä aloitti lokakuun alussa uusi toiminnanjohtajan sijainen Tiina Kallio. Tiinan oma 4H-tausta alkaa jo lapsuudesta aktiivisena 4H-harrastajana ja Konnevedelle hän siirtyi Seinäjoen 4H-yhdistyksestä, jossa toimi toiminnanjohtajana viimeiset kahdeksan vuotta. Tiina on kotoisin Keski-Suomesta, eli paluumuuttanut nyt takaisin kotiseudulleen. Toivomme jäseniltämme palautetta 4H-toiminnasta ja toiveita toiminnan sisällöstä ensi vuodelle! Tiinan tavoittaa alla olevista yhteystiedoista.

LOPPUVUODEN TOIMINTA
Ajankohtaiset kerhotiedot löytyvät kotisivuiltamme ”kerhot” -välilehden alta. Kerhoihin mahtuu mukaan myös uusia kerholaisia, ellei kerhon tiedoissa toisin mainita.

Järjestämme Koko perheen jouluaskarteluillan nuorisotalo Kukkulalla ma 2.12. klo 17-20. Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella. 

4H-jäsenten suositut pikkujoulut järjestetään kunnantalolla ma 9.12. Lähetämme ensi viikolla varsinaisen kutsun kaikille jäsenmaksun 2019-2020 maksaneille sähköpostitse, mutta pvm kannattaa merkitä jo kalenteriin ylös!

MUKAAN 4H-NUORISOTYÖRYHMÄÄN
Konneveden 4H-yhdistys perustaa 4H-nuorisotyöryhmän, jonka tarkoituksena on ideoida alueen 4H-toimintaa yhdessä 4H-toimihenkilöiden kanssa. Työryhmä kokoontuu kolme kertaa vuodessa (kevät, kesä, syksy) ja varsinainen käytännön toteutus jää yhdistyksen vastuulle. Jos kiinnostuit mahdollisuudesta päästä konkreettisesti ideoimaan kursseja, kerhoja, leirejä, retkiä, erilasia tempauksia niin ole rohkeasti yhteydessä Tiinaan.

OLETKO KIINNOSTUNUT KERHONOHJAAMISESTA JOLLAKIN KONNEVEDEN KYLISTÄ?
Etsimme kerhonohjaajia keväällä alkaviin kerhoihin Konneveden kylille (Hytölä, Istunmäki ym.). Kerhonohjaajana sinun täytyy olla yli 14-vuotias (myös aikuisohjaajat), reipas ja oma-aloitteinen. Kerhonohjaajan työtehtäviin kuuluu mm. kerhon suunnittelu yhdessä kerholaisten kanssa, kerhotapaamisten organisointi, kerholaisten tukihenkilönä toimiminen ja kerhotoiminnasta raportoiminen 4H-yhdistykseen. Ohjaamisesta maksetaan korvaus.

4H-kerhoissa tarjotaan 6-12 -vuotiaille lapsille monipuolisia oppimiskokemuksia, eli kokeillaan ja opitaan eri asioita. Aihepiirejä ovat esimerkiksi askartelu, eläimet, leikit, kokkailu tai kansainvälisyys. 4H-kerho voi myös keskittyä pelkästään yhteen aiheeseen, jolloin puhutaan 4H-teemakerhosta. Ohjaajana sinulla on siis mahdollisuus suunnitella kerhosi oman osaamisen mukaan!

JÄSENEDUT
4H-jäsenenä saat mm. alennuksia järjestämistämme kursseista, leireistä sekä olet oikeutettu paikallisiin ja valtakunnallisiin jäsenetuihin. Kerhotoimintamme on jäsenillemme ilmaista (pois lukien Ponikerhon tallimaksu).  Lisätietoja jäseneduista löydät www.konnevesi.4h.fi/jasenet.

VALTAKUNNALLINEN JÄSENLASKUTUS
4H-järjestössä on käytössä keskitetty jäsenmaksulaskutus. Suomen 4H-liitto hoitaa jäsenmaksulaskujen postituksen kaikille jäsenille riippumatta siitä, mihin 4H-yhdistykseen jäsen kuuluu. Jäsenmaksulaskun yhteydessä jäsenelle lähetetään uusi jäsenkortti. Jäsenenä olet edelleen oman 4H-yhdistyksesi jäsen. Omia jäsentietojasi voit käydä muokkaamassa kotisivujemme ”jasenet” -välilehdeltä löytyvän linkin kautta. Lisätietoa 4H-jäsenyydestä saa 4H-toimistolta.

KONNEVEDEN 4H-YHDISTYS NETISSÄ
Ajankohtaisimmat tiedot toiminnastamme löydät kotisivuiltamme www.konnevesi.4h.fi. Voit seurata toimintaamme myös Facebookissa 4Hkonnevesi sekä Instagramissa 4Hkonnevesi ja #4Hkonnevesi.

 
  

YHTEYSTIEDOT
Tiina Kallio, ts. toiminnanjohtaja
040 846 6135/konnevesi(at)4h.fi
Konneveden 4H-yhdistys ry