Erika Konnevedeltä 4H-vaikuttajanuoriin

11.3.2021

4H-vaikuttajanuoret on nuorten 4H-harrastajien verkosto. Nuoret haluavat toiminnalla lisätä 4H-harrastuksen tunnettuutta sekä olla mukana tekemässä harrastuksen tulevaisuutta. Verkosto koostuu kahdeksasta vaikuttamisesta innostuneesta nuoresta ympäri Suomen. Yksi näistä valituista nuorista on Konneveden 4H-yhdistyksestä 19-vuotias Erika Pihtola.

4H-harrastus innostanut nuoret mukaan vaikuttamaan
Vaikuttamisessa ja toiminnan näkyväksi tekemisessä teot puhuvat puolestaan. Vaikuttajanuoret edustavat 4H-harrastajia mm. erilaisissa nuoriso- ja sidosryhmätapahtumissa sekä Suomen 4H-liiton päätöksenteossa.

Vaikuttajanuorten tärkeänä tehtävänä on tuoda nuorten ääntä kuuluville ja tehdä nuorten näköistä toimintaa. Suomen 4H-liitto koordinoi vaikuttajanuorten toimintaa ja mahdollistaa toiminnan ideoiden sparrauksen, mentoroinnin ja toimintabudjetin muodossa.

4H-vaikuttajanuorten toimikausi on kalenterivuosi. Toimintaan haetaan aktiivisia 4H-harrastajia kunkin vuoden marraskuun aikana.

Erikan esittely omin sanoin
”Moikka! Olen Erika, 19-vuotias. Olen kotoisin pienestä pitäjästä keskeltä kauneinta Suomea, Konnevedeltä. Opiskelen tällä hetkellä nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Harrastuksiini kuuluvat neulominen ja epäsäännöllinen heppailu. Päivät kuluvat pitkälti opiskellessa, töiden teossa ja puikkoja kilistellessä. 4H:ssa olen ollut mukana yli 6 vuotta. Aloitin kerholaisena, mutta jo 7. luokalla aloin ohjaamaan ensimmäistä kerhoani ja sillä tiellä olen edelleen. Näihin 4H-vuosiin on mahtunut vaikka, jos jonkinmoista hommaa; vapaaehtoistyötä, keikkatyötä, sekä kansainvälisyyttä. Vuonna 2016 olin mukana järjestämässä nuorten ryhmävaihtoa Konnevedellä ja seuraavana vuonna osallistuin Tanskassa pidettyyn vastavaihtoon. Tällä hetkellä toimin Konneveden 4H-yhdistyksessä kerhonohjaajana ja 4H-yrittäjänä. Lisäksi teen tällä hetkellä yhdistyksessä myös toiminnanohjaajan ja hanketyöntekijän työtehtäviä. Ohjaan toivottavasti  kesällä  2022 toteutuvan nuorten ryhmävaihdon. Toimin myös varajäsenenä Konneveden 4H-yhdistyksen hallituksessa ja uutena kasvona vaikuttajanuorissa”.

Muut 4H-vaikuttajanuoret vuonna 2021
Eevi Haiko, 18, Länsi-Saimaan 4H-yhdistys
Elina Paloviita, 19, Muhoksen 4H-yhdistys
Enni Liinoja, 25, Loimaan 4H-yhdistys
Oskar Mannelin, 18, Joensuun 4H-yhdistys
Rasmus Korpela, 20, Sastamalan 4H-yhdistys
Saana Puustinen, 22, Kontiolahden 4H-yhdistys
Vilhelmiina Vierjoki, 17, Punkalaitumen 4H-yhdistys